Wij helpen je graag verder!

ORIS heeft, in samenwerking met diverse overheidsdiensten en partners, vastgoedtoepassingen ontwikkeld zoals RealSmart, KadasterFinder, MyRent Pro, AntiWitwas, CIBweb, COVAST, BTV-tool, bizMart, ROMi of Vastgoedinfo - Vlaanderen. Al deze tools zijn toegankelijk met één enkele account: uw Immo-Connect account.

Meest gestelde vragen

 • Algemeen
  • Immo-Connect is een algemeen gebruikersplatform waarmee ingelogd kan worden op al onze verschillende tools.

  • Immo-Connect kan gebruikt worden om in te loggen bij CIBweb, KadasterFinder, MyRent Pro, AntiWitwas, RealSmart, COVAST, bizMart, bizLocator,...
   Voor een actueel overzicht van onze toepassingen kan je best het Vastgoed Loket bezoeken.

  • Immo-Connect is beschikbaar in het Nederlands en het Frans. 

  • Rechtsboven kunt u kiezen tussen de beschikbare talen. Wisselen doet u door de gewenste taal te selecteren.
   Uw voorkeurstaal wordt onthouden voor de volgende aanmelding.

  • U kan ons steeds bereiken via support@immo-connect.be.

   Onze kantooruren zijn van maandag tot vrijdag, van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u.
   Wij doen steeds ons uiterste best u zo spoedig mogelijk van een antwoord te voorzien.

   Gelieve in uw mail duidelijk te vermelden wat uw vraag precies is of welke foutmelding u exact ontvangt.
   Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden; een schermafbeelding van het probleem aan uw mail toevoegen is bijgevolg altijd welkom.
   Vermeld liefst ook welke browser u gebruikt en met welk besturingssysteem u werkt (Windows …, Mac OS X…). Dit helpt ons vaak al een stap verder.

 • Account
  • U kan een Immo-Connect accoutn aanmaken via het aanmeldscherm. Klik halverwege de startpagina op "Aanmelden", nadien op "Uw Immo-Connect account aanmaken".
   Geef uw voornaam en uw familienaam in zoals die op uw identiteitskaart staan.
   Immo-Connect zal u vervolgens een gebruikersnaam voorstellen, die u kan aanpassen indien u dat wenst.
   Geef vervolgens een geldig, persoonlijk e-mailadres op, samen met een wachtwoord.

   Voor u uw account kan gebruiken, moet ze nog geactiveerd worden.
   Van zodra je je account hebt aangemaakt wordt er een e-mail verstuurd naar het mailadres dat u heeft opgegeven bij het aanmaken van uw Immo-Connect account. In die mail staat een activatiecode, die u kan ingeven op het volgende scherm.


   Daarna kan u uw elektronische identiteitskaart koppelen aan uw profiel.


   Eens uw Immo-Connect account is aangemaakt, kan uw profiel gekoppeld worden aan een organisatie door het ondernemingsnummer in te vullen.
   Indien de opgegeven organisatie al bestaat in de Immo-Connect databank, dan kan u die selecteren om te gebruiken voor de volgende stappen.

   Als uw organisatie nog niet werd toegevoegd aan Immo-Connect, kan u op 'Maak een nieuwe organisatie aan' klikken. Daarna vult u de verplichte gegevens in om de organisatie aan te maken.
   Tot slot vult u uw medewerkersinfo binnen de organisatie aan.

  • Afhankelijk van de tool die u wenst te gebruiken, zijn er verschillende aanmeldingsmogelijkheden.

   Zo kan u op CIBweb, VIVO, COVAST, bizMart en RealSmart aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord, itsme of eID.

   Op KadasterFinder, MyRent Pro, AntiWitwas,... kan je aanmelden met eID of itsme. Let wel: om itsme te gebruiken moet ook uw eID gekoppeld zijn aan uw profiel.


   Ongeacht de mogelijkheden klikt u telkens eerst rechtsboven op "Aanmelden" en kan u vervolgens aanmelden via een van de opgegeven opties.

  • Iedere Immo-Connect account is persoonlijk, dus raden we aan om een persoonlijk e-mailadres op te geven. Zo heeft u nog steeds toegang tot uw profiel, ook wanneer u bijvoorbeeld van job of kantoor verandert. Uw account kan namelijk gekoppeld worden aan meerdere organisaties; indien u dat wenst kan u bij elke organisatie een ander e-mailadres opgeven.    Uw Immo-Connect account staat met andere woorden los van de organisatie(s) waaraan u wordt toegevoegd binnen Immo-Connect.

   U kan uw e-mailadres indien nodig wijzigen bij het onderdeel "mijn profiel", onder het tabblad "Mijn account".
   Let op, wanneer u uw e-mailadres wijzigt, moet u uw account opnieuw activeren, net zoals u gedaan heeft bij het aanmaken van uw prof

  • Eens uw Immo-Connect account is aangemaakt, dient u deze te activeren.
   Hiervoor wordt een e-mail met een activatiecode naar het e-mailadres gestuurd dat u heeft opgegeven.


   Wanneer u uw account activeert, weten wij 100% zeker dat u effectief toegang heeft tot het opgegeven e-mailadres. Mocht u ooit uw wachtwoord vergeten en een nieuw willen instellen, dan wordt de link om een nieuw wachtwoord in te geven enkel naar dat e-mailadres verstuurd. De activatie van uw account is dus een beveiligingsmaatregel.   • U kan de gegevens op uw profiel ten allen tijde wijzigen.
   Nadat u zich heeft aangemeld, klikt u rechtsboven op uw naam en selecteert u "Mijn profiel" in het drop-down menu.

   Vervolgens kan u op “profiel wijzigen” klikken, waardoor u in de bewerkingsmodus komt.

   U kan nu uw contactgegevens, profielfoto,... wijzigen.
   Vergeet niet om uw wijzigingen te bewaren.


   Eens uw identiteitskaart aan uw Immo-Connect account gekoppeld is, kunt u sommige velden niet meer aanpassen.

   Onder andere uw naam, geboortedatum en geslacht worden automatisch overgenomen van uw identiteitskaart en kunnen niet meer gewijzigd worden.

  • Indien u uw wachtwoord vergeten bent, dan kan u op het aanmeldscherm de optie “wachtwoord vergeten” aanduiden.
   Vul het mailadres in dat aan uw account gekoppeld is en volg de stappen.
   U zal per mail een link ontvangen waarmee u een nieuw wachtwoord kan instellen.

   .

  • Om uw wachtwoord te veranderen meldt u zich aan op Immo-Connect. Daarna klikt u rechtsboven op uw naam en kiest u in het drop-down menu voor 'Mjin profiel'. Daar kan u onder het tabblad 'Mijn account' op 'wachtwoord wijzigen' klikken.


   U vult eerst uw huidige wachtwoord in, gevolgd door een nieuw wachtwoord naar uw keuze.
   Dit wachtwoord geeft u ter bevestiging een tweede keer in.
   Tot slot slaat u uw gewijzigde wachtwoord op.

  • Bij sommige toepassingen die via Immo-Connect werken, bent u verplicht aan te melden met eID. Als uw eID niet gekoppeld is aan uw Immo-Connect account, dan weet ons systeem niet wie zich op die toepassing heeft aangemeld. Uw gegevens en aankopen worden dan niet aan uw Immo-Connect account gelinkt. 


   Sommige toepassingen werken met vertrouwelijke of gevoelige informatie en mogen niet zomaar door particulieren worden gebruikt. Om gebruik te maken van die tools heb je een erkenning nodig (BIV, SF323) die aanduidt dat jij vanwege je beroep gerechtigd bent om met die informatie te werken. Door uw eID aan uw account te koppelen, worden uw erkenningen automatisch aan uw profiel gelinkt.


  • Uw gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden.


   U kan het e-mailadres op uw Immo-Connect account zelf wijzigen door rechtsboven op uw naam te klikken en in het drop-down menu 'Mijn profiel' te selecteren. Onder het tabblad 'Mijn account' kan u onder andere uw e-mailadres aanpassen.

   Wanneer u het nieuwe mailadres heeft ingevuld, ontvangt u per mail een activatiecode.

   Die code geeft u in op het scherm met uw accountinformatie om uw e-mailadres te activeren.


  • Uw erkenningen (CIB-lid, BIV-lid, SF323-medewerker) worden automatisch aan uw Immo-Connect account toegevoegd wanneer u uw eID koppelt. 


   Als er een erkenning op uw account ontbreekt, contacteer dan onze helpdesk. Zij kunnen samen met u nagaan waarom de erkenning in kwestie niet wordt weergegeven.


   Let op, soms zijn wij afhankelijk van de betrokken diensten. Zo kan het tot 4 maanden duren voor we de nodige informatie voor een SF323-erkenning doorkrijgen.


  • Stuur een berichtje met uw verzoek naar support@immo-connect.be. Wij doen de rest en informeren u van zodra uw gegevens gewist zijn!


   Let op, indien u al actief bent geweest op uw profiel, dan kunnen wij het enkel anonimiseren, niet verwijderen.
   Dat is de gebruikelijke procedure, waarbij al jouw gegevens worden vervangen door anonieme informatie.

 • eID
  • Een identiteitskaart kan slechts aan één account gekoppeld zijn. 

   Wanneer u een nieuw account aanmaakt, kan u mogelijks de melding krijgen dat uw eID al aan een account gekoppeld is. Dat geeft aan dat u wellicht al eerder een Immo-Connect account heeft aangemaakt. 

   Contacteer onze helpdesk wanneer u zo'n melding krijgt. Zij kijken na om welke account het gaat en helpen u verder aan te melden.

  • De foutmelding die u krijgt, “Client certificate is not present”, geeft aan dat het certificaat van uw eID niet correct wordt doorgegeven aan de browser.

   Indien u dat nog niet doet, kan u best Google Chrome gebruiken als browser (of Firefox, maar vergeet hierbij niet de eID-add-on te installeren). 

   Vaak wordt het probleem al opgelost wanneer u alle browservensters (de browser in zijn geheel dus) sluit en heropent.

   Deze foutmelding komt vaak voor wanneer de eID-kaart in de reader plaatst wanneer de browser reeds geopend is. 


   Mocht dit het probleem voor u niet oplossen, kan u best de computer herstarten terwijl u de eID-kaart in de kaartlezer laat zitten.

   Na het opnieuw opstarten opent u de browser (Chrome/Firefox), surft wederom naar de betreffende toepassing/pagina en probeert de eID opnieuw in te lezen.


   Indien het na bovenstaande stappen nog niet moest lukken, dient u wellicht de certificaten nog te valideren in de eID-Viewer. 

   Dit doet u door de eID-Viewer te openen en bovenaan te klikken op het tabblad ‘Certificates’. 

   Vervolgens selecteert u uw naam met ‘Authentication’ erachter; u vinkt onderaan het vakje aan bij “Always validate certificate trust” en klikt op “Validate now”. 

   U herhaalt deze stappen voor uw naam met “Signature” erachter.

   Zodra de certificaten werden gevalideerd, opent u de browser (Chrome/Firefox), surft wederom naar de betreffende toepassing/pagina en probeert de eID opnieuw in te lezen.

  • De foutmelding die u krijgt, “Client certificate is not present”, geeft aan dat het certificaat van uw eID niet correct wordt doorgegeven aan de browser.

   Indien u dat nog niet doet, kan u best Google Chrome gebruiken als browser (of Firefox, maar vergeet hierbij niet de eID-add-on te installeren). 

   Vaak wordt het probleem al opgelost wanneer u alle browservensters (de browser in zijn geheel dus) sluit en heropent.

   Deze foutmelding komt vaak voor wanneer de eID-kaart in de reader plaatst wanneer de browser reeds geopend is. 


   Mocht dit het probleem voor u niet oplossen, kan u best de computer herstarten terwijl u de eID-kaart in de kaartlezer laat zitten.

   Na het opnieuw opstarten opent u de browser (Chrome/Firefox), surft wederom naar de betreffende toepassing/pagina en probeert de eID opnieuw in te lezen.


   Indien het na bovenstaande stappen nog niet moest lukken, dient u wellicht de certificaten nog te valideren in de eID-Viewer. 

   Dit doet u door de eID-Viewer te openen en bovenaan te klikken op het tabblad ‘Certificates’. 

   Vervolgens selecteert u uw naam met ‘Authentication’ erachter; u vinkt onderaan het vakje aan bij “Always validate certificate trust” en klikt op “Validate now”. 

   U herhaalt deze stappen voor uw naam met “Signature” erachter.

   Zodra de certificaten werden gevalideerd, opent u de browser (Chrome/Firefox), surft wederom naar de betreffende toepassing/pagina en probeert de eID opnieuw in te lezen.


   Zodra de certificaten gevalideerd zijn, surft u naar  test.eid.belgium.be en voert u de eID-test uit.
   Bij een positief resultaat kunt u opnieuw naar de tool surfen en opnieuw proberen aan te melden.
   Als deze test niet slaagt na het doorlopen van alle bovenstaande stappen, gelieve dan een andere browser te proberen. (Mozilla Firefox met apart geïnstalleerde  eID add-on / Google Chrome )

   In uitzonderlijke gevallen dient u eveneens na te gaan of uw antivirus/firewall de verbinding niet tegenhoudt.
   Indien aanmelding nog steeds niet lukt, contacteer dan gerust onze helpdesk, eventueel met een printscreen van het volledige scherm van de foutmelding in de test of van het punt waarop u vast loopt.

  • De foutmelding die u krijgt, “Client certificate is not present”, geeft aan dat het certificaat van uw eID niet correct wordt doorgegeven aan de browser.

   Indien u dat nog niet doet, kan u best Google Chrome gebruiken als browser (of Firefox, maar vergeet hierbij niet de eID-add-on te installeren). 

   Vaak wordt het probleem al opgelost wanneer u alle browservensters (de browser in zijn geheel dus) sluit en heropent.

   Deze foutmelding komt vaak voor wanneer de eID-kaart in de reader plaatst wanneer de browser reeds geopend is. 


   Mocht dit het probleem voor u niet oplossen, kan u best de computer herstarten terwijl u de eID-kaart in de kaartlezer laat zitten.

   Na het opnieuw opstarten opent u de browser (Chrome/Firefox), surft wederom naar de betreffende toepassing/pagina en probeert de eID opnieuw in te lezen.


   Indien het na bovenstaande stappen nog niet moest lukken, dient u wellicht de certificaten nog te valideren in de eID-Viewer. 

   Dit doet u door de eID-Viewer te openen en bovenaan te klikken op het tabblad ‘Certificates’. 

   Vervolgens selecteert u uw naam met ‘Authentication’ erachter; u vinkt onderaan het vakje aan bij “Always validate certificate trust” en klikt op “Validate now”. 

   U herhaalt deze stappen voor uw naam met “Signature” erachter.

   Zodra de certificaten werden gevalideerd, opent u de browser (Chrome/Firefox), surft wederom naar de betreffende toepassing/pagina en probeert de eID opnieuw in te lezen.


   Zodra de certificaten gevalideerd zijn, surft u naar  test.eid.belgium.be en voert u de eID-test uit.
   Bij een positief resultaat kunt u opnieuw naar de tool surfen en opnieuw proberen aan te melden.
   Als deze test niet slaagt na het doorlopen van alle bovenstaande stappen, gelieve dan een andere browser te proberen. (Mozilla Firefox met apart geïnstalleerde  eID add-on / Google Chrome )

   In uitzonderlijke gevallen dient u eveneens na te gaan of uw antivirus/firewall de verbinding niet tegenhoudt.
   Indien aanmelding nog steeds niet lukt, contacteer dan gerust onze helpdesk, eventueel met een printscreen van het volledige scherm van de foutmelding in de test of van het punt waarop u vastloopt.

  • Volg onderstaande stappen: 


   - Surf naar http://eid.belgium.be/nl 

   - Je moet zowel de Quickinstaller (groene knop bovenaan pagina) als de Viewer installeren (witte knop onderaan rechts)

   - Zodra de download voltooid is, kan u deze installeren.

   - Tijdens de installatie volgt u correct alle stappen.

   - Na de installatie opent u de eID Viewer. 

   - Kies het tabblad ‘Certificates’.

   - Hier zal u tweemaal uw naam zien, een keer met ‘Authentication’ erachter en een keer met ‘Signature’. 

   - Valideer beide certificaten (eerst het vinkje aanzetten bij 'vertrouwens certificaten altijd valideren' en vervolgens de knop 'nu valideren').


   Indien je nog steeds niet kan inloggen, is mogelijks jouw Anti-Virus het probleem.
   Contacteer hiervoor de helpdesk (09/243.10.20) en zorg dat je Teamviewer hebt op jouw pc.
  • De add-on voor Firefox om gebruik te kunnen maken van de eID toepassingen, vindt u op https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/belgium-eid/.
   Bij het gebruiken van eID in Firefox als browser, dient deze add-on altijd geïnstalleerd en ingeschakeld te zijn.

  • Surf naar  http://test.eid.belgium.be/ en klik op "Start de test".

   "Test geslaagd" wil zeggen dat in principe alles correct werd geïnstalleerd en u verder kan naar onze toepassing.
   Indien de test niet slaagt, is er wellicht ergens iets fout gelopen. Overloop alle stappen om te kijken of er ergens iets niet klopt. Indien u geen fouten vindt, herstart dan uw computer en probeer de test opnieuw. 


   Zoals aangegeven, geeft "Test geslaagd" aan dat alles in principe in orde zou moeten zijn. Echter is dit jammer genoeg nooit een zekerheid.

   De mensen van eID zelf geven aan dat de test slechts een indicatie is.

  • Als uw eID-viewer geen gegevens weergeeft, is er waarschijnlijk een probleem met de eID, de kaartlezer of de eID-viewer zelf.

   Controleer dat uw eID correct in de kaartlezer is zit, en dat de kaartlezer correct aan de computer is aangesloten.

   Indien de kaartlezer aan een USB-hub aangesloten is, sluit u deze best rechtstreeks aan op de computer.

   Zorg er steeds voor dat u over de meest recente versie van de eID-viewer beschikt.
   U kan de meest recente versie van de software hier downloaden: http://eid.belgium.be/nl/je_eid_gebruiken/de_eid-middleware_installeren.
   Uw eigen versie van de eID-viewer controleren, doet u door bovenaan op "help (hulp)" en vervolgens "about (over)" te klikken.

   Beschikt u over de meest recente versie van de eID-viewer, controleer dan of uw eID-viewer de kaartlezer erkent. Mocht dat niet het geval zijn, dan krijgt u daar een melding van.
   Bij sommige computers moet u nog een driver (installatieprogramma) voor de kaartlezer downloaden.
   U vindt het type van uw kaartlezer meestal onderaan uw kaartlezer (bijvoorbeeld "ACR38").
   Vervolgens zoekt u online naar "driver" gevolgd door het type van uw kaartlezer om de nodige drivers te vinden (bijvoorbeeld "driver acr38").
   Eens de driver geïnstalleerd is en u uw computer opnieuw heeft opgestart, zou u in de eID-viewer uw gegevens moeten zien.

   Controleer of uw eID nog geldig is, of de chip niet beschadigd is en of de kaart niet geblokkeerd is.

 • itsme
 • Wallet
  • De tools en wallet kan u vinden onder het tabblad 'Mijn organisaties', omdat die per organisatie anders kunnen worden ingesteld. Klik daar eerst op de organisatie in kwestie en kies voor onderdelen zoals de algemene gegevens, een overzicht van de medewerkers, de 'Tools' en de 'Wallet' van uw organisatie. 

  • Als organisatie beschikt u binnen Immo-Connect over een virtuele rekening, 'Wallet' genoemd.

   U kan deze Wallet beheren, door (na aanmelding) rechts bovenaan op uw naam en vervolgens in het drop-down menu op 'Wallet' te klikken.

   Door op "Opladen" te klikken, kunt u een bepaald bedrag op de Wallet van uw organisatie storten.
   De Wallet kan u opladen aan de hand van een online betaling of een overschrijving.

   Maakt u gebruik van een online betaling, dan laadt de Wallet bij een geslaagde betaling automatisch op.
   De online betalingsmogelijkheden zijn: Bancontact en Maestro.
   Het minimumbedrag voor een online oplading is €50.

   Bij het gebruik van een overschrijving, moet u rekening houden met enkele dagen administratieve verwerking.
   Vergeet zeker niet om gebruik te maken van de gestructureerde mededeling. Enkel via de gestructureerde mededeling zal de Wallet automatisch opgeladen worden.

  • Als organisatie beschikt u binnen Immo-Connect over een virtuele rekening, 'Wallet' genoemd.

   U kan deze Wallet beheren, door (na aanmelding) rechts bovenaan op uw naam en vervolgens in het drop-down menu op 'Wallet' te klikken.


   Op deze pagina ziet u het saldo van uw Wallet met daaronder een overzicht van uw transacties.
   Deze tabel kan u sorteren en filteren. Indien gewenst kan u ook uw transacties exporteren (naar een csv bestand).

   Rechts van elke geslaagde transactie vindt u ook de transactiebon in PDF-bestand.

  • Als organisatie beschikt u binnen Immo-Connect over een virtuele rekening, 'Wallet' genoemd.

   U kan deze Wallet beheren, door (na aanmelding) rechts bovenaan op uw naam en vervolgens in het drop-down menu op 'Wallet' te klikken.


   Op deze pagina ziet u het saldo van uw Wallet met daaronder een overzicht van uw transacties.
   Deze tabel kan u sorteren op bv. datum en kan u ook filteren op bv. product.


   Indien gewenst kan u ook uw transacties exporteren (naar een csv bestand).

  • Voor elke geslaagde verrichting die u uitvoert via Immo-Connect, wordt een transactiebon aangemaakt.

   Verrichtingen omvatten zowel het opladen van uw 'Wallet', als het gebruik van de toepassingen (bv. een KadasterFinder opzoeking).


   Om de transactiebonnen voor uw organisatie te bekijken, klikt u rechtsboven op het pijltje naast uw naam en kiest u in het drop-down menu voor 'Wallet'. Daar krijgt u een overzicht van uw transacties. Naast elke voltooide transactie staat een download-knop, waarmee u een transactiebon in pdf-bestand kan downloaden. Daarin vindt u de details van een bepaalde transactie, zoals de referentie, het bedrag en de datum.

   Let wel: een transactiebon is geen factuur. Voor het geleverde product of dienst wordt maandelijks een samenvattende factuur bezorgd.

  • Per organisatie beschikt u binnen Immo-Connect over een virtuele portefeuille, de 'Wallet'. U kan deze Wallet raadplegen en beheren door (na aanmelding) rechts bovenaan op uw naam te klikken. Kies daarna in het drop-down menu voor 'Wallet'. 

   U komt terecht op een pagina waar u het saldo van uw organisatie en een overzicht van alle transacties ziet. De tabel met transacties kan u sorteren en filteren naar wens.


   Door op de knop 'exporteren' te klikken, kan u de transacties exporteren in een CSV-bestand. Dat bestand kan u vervolgens openen in Excel en daar bewerken. 

 • Organisatie
  • Om een organisatie toe te voegen aan uw profiel, klikt u rechtsboven op uw naam en kiest u in het drop-down menu voor 'Mijn organisaties'. In de rechterbovenhoek vindt u de knop 'Organisatie toevoegen', waar u het ondernemingsnummer van uw kantoor kan invoeren.

   Als de organisatie nog niet gekend is in ons systeem, dan vult u minimaal de verplichte velden in om ze aan te maken. 

   U wordt dan de beheerder van de organisatie.


   Als de organisatie al bestaat in ons systeem, kan u ze simpelweg selecteren. Daarna vult u uw werknemersinfo in en volgt u de stappen. Eens u de organisatie heeft toegevoegd aan uw profiel, krijgt u de status 'wachten op bevestiging'. Een beheerder van de organisatie zal u moeten bevestigen via de tabbladen 'Mijn organisaties' -> 'Medewerkers'.

  • Wanneer u de status 'wachten op bevestiging' krijgt, wil dat zeggen dat u een aanvraag heeft ingediend om deel uit te maken van een organisatie. De beheerder van die organisatie moet u dan toelating geven om onder dat kantoor te werken. 


   Immo-Connect brengt de beheerder automatisch op de hoogte van uw aanvraag via mail.

   Die kan dan vanop het scherm 'Mijn organisaties', onder het tabblad 'Medewerkers', bevestigen dat u deel uitmaakt van de organisatie.

   Van zodra een beheerder u bevestigt als lid van de organisatie, wordt u daarvan geïnformeerd per mail.

  • Wanneer u zich bij een Immo-Connect toepassing aanmeldt, kan u selecteren onder welke organisatie u de toepassing wil gebruiken.

   Staat de benodigde organisatie/combinatie niet in de lijst, dan kan u een nieuwe combinatie aanmaken via de voorziene knop.


   Bent u reeds aangemeld onder een bepaalde organisatie en wil u wisselen van kantoor, dan klikt u rechtsboven op uw naam en kiest 'verander hoedanigheid'.

   U komt op het bovengenoemde scherm en kiest opnieuw een organisatie.

  • De persoon die in Immo-Connect een organisatie aanmaakt, wordt automatisch ingesteld als de beheerder van die organisatie. Idealiter is dit de zaakvoerder.
   Een beheerder kan nieuwe medewerkers toevoegen en bepalen welke tools zij kunnen gebruiken.
   Daarnaast kan die persoon de gegevens van de organisatie en haar medewerkers aanpassen.

   De beheerder kan ook, indien die dat wenst, andere medewerkers beheerder van de organisatie maken.

   Onder het tabblad 'Mijn organisaties' selecteert u dan uw kantoor. Daarna klikt u in het tabblad 'Medewerkers' op 'Bekijk detail' bij de medewerker in kwestie. Rechtsboven vindt u de optie 'Gegevens wijzigen'; daar kan u deze medewerker 'beheerder van de organisatie' maken. 

   Vergeet de wijzigingen niet op te slaan.


   Een beheerder staat in het overzicht van de medewerkers steeds aangeduid met een rode ster.


  • Enkel een beheerder van de organisatie kan deze gegevens wijzigen.

   Klik, na aanmelding, rechtsboven op uw naam en kies "Mijn organisaties".
   Kies de organisatie die u wenst aan te passen en ga naar het tabblad "Gegevens". Klik op de knop "gegevens wijzigen".
   U kan nu de gegevens van de organisatie aanpassen. 

   Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan via de voorziene knop.

  • Enkel een beheerder van de organisatie of de medewerker zelf kan deze gegevens wijzigen.

   Klik, na aanmelding, rechtsboven op uw naam en kies "Mijn organisaties".
   Kies de organisatie die u wenst aan te passen en ga naar het tabblad "Medewerkers". 

   Selecteer de betreffende gebruiker en kies "Gegevens wijzigen".
   U kan nu de gegevens van de betreffende medewerker aanpassen. 

   Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan via de voorziene knop.

  • Om een tool te kunnen registreren voor een organisatie, zijn bepaalde erkenningen vereist.
   Krijgt u te zien dat u een bepaalde tool niet kan registreren, komt dit wellicht doordat u niet over de benodigde erkenningen beschikt.
   Op de detailpagina van de tool kan u zien welke erkenningen nodig zijn om de tool te registreren, alsook om de tool te gebruiken.


   Heeft u vragen bij deze erkenningen of doet er zich een fout voor, kan u steeds de helpdesk contacteren.

  • U kan dit enkel aanpassen indien u beheerder bent.

   Is de medewerker nog géén lid van de organisatie, maar staat hij/zij op "wachten op bevestiging", dan kan u dit doen bij het verlenen van de toegang tot de organisatie.
   U klikt als beheerder, na aanmelding, rechtsboven op uw naam. In het keuzemenu kiest u voor "Mijn organisaties".
   Vervolgens kiest u voor "Medewerkers". Bij de betrokken medewerker, klikt u op de balk "wacht op bevestiging".
   U zal eerst de medewerker binnen de organisatie dienen te aanvaarden, vervolgens zal u ook per tool alle rechten kunnen instellen.

   Is de medewerker wel al een actief lid van de organisatie, dan klikt u, na aanmelding, rechtsboven op uw naam en kiest in het menu voor "Tools".
   Dit brengt u op het overzicht van de tools voor de actieve organisatie.
   U klikt op "Bekijk detail" bij de tool waarvoor u een medewerker gebruiker wilt maken.
   U komt op de algemene info. Bovenaan kiest u het juiste tabblad.
   Onderaan de pagina ziet u alle medewerkers en hun (eventuele) toegang en kunt u dit aanpassen.

  • Elke tool heeft eigen vereiste erkenningen om te registreren of gebruiken. 

   Dit staat aangegeven zowel bij het registreren van de toepassing, als bij het beheer van de tools via uw organisatiebeheer.


   Indien u niet over de nodige erkenningen beschikt om de betreffende toepassing te registreren of starten, kan u hier bijgevolg niet mee verder.

  • Voor elke tool zijn er andere erkenningen nodig. U kan deze op meerdere manieren raadplegen.


   Een eerste manier is via uw organisatiebeheer.
   Hiervoor dient u zich eerst bij een toepassing aan te melden en klikt vervolgens rechtsboven op uw naam gevolgd door de organisatie.
   In het keuzemenu dat verschijnt, kiest u "Tools".
   U komt op de overzichtspagina van de tools, waar u de betreffende tool selecteert.
   Vervolgens kiest u bovenaan het juiste tabblad met de manier waarop u de tool gebruikt.
   U kan hier de benodigde erkenningen raadplegen.


   Een tweede manier is bij het registreren van een toepassing.

   Hiervoor surft u naar de betrefende toepassing en meldt u zich aan of maakt een nieuwe account aan indien u er nog geen heeft.

   Na het aanmelden, of aanmaken van een account, komt u op het scherm waar u kan kiezen hoe u de toepassing wil gebruiken.

   Bij het registreren van de toepassing, vanop bovenstaand scherm, zal u de oplijsting van eventuele benodigde erkenningen te zien krijgen.

 • Foutmeldingen
  • U gebruikt wellicht een computer met Windows XP en wellicht ook Internet Explorer als browser. 


   Windows XP wordt sinds 8 april 2014 niet meer ondersteund door Microsoft zelf! 

   Dit wil zeggen dat het blijven gebruiken van Windows XP de nodige veiligheidsrisico's en problemen met zich mee brengt.

   Vele toepassingen worden ook niet meer ondersteund op deze versie van Windows, waardoor deze mogelijk ook niet meer (correct) functioneren.


   Het is met andere woorden ten zeerste aangeraden over te schakelen naar de nieuwste versie van het besturingssysteem. 

   Raadpleeg hiervoor best uw IT-dienst.

  • Wanneer uw Mac (Apple computer) vraagt naar het "sleutelhangerwachtwoord", bedoelt men hier standaard het wachtwoord van de computer mee. 
   Echter is het zo dat, wanneer u zich tracht aan te melden met uw eID (zoals bij de meeste van de Immo-Connect tools), men hier de pincode van uw eID-kaart bedoelt.

  • Dit is de meestvoorkomende fout bij het inlezen van de eID.
   Deze wordt veroorzaakt door het feit dat het certificaat dat op jouw eID staat, niet tot bij ons geraakt.

   Dit kan meerdere oorzaken hebben.


   Controleer zeker jouw installatie door de eID viewer te openen.
   Als je daar uw kaart ziet is de eerste stap in orde.
   Als je ze daar niet ziet is er misschien iets mis met de kabel of uw kaartlezer!
   Probeer dan uw kaarlezer op een andere poort aan te sluiten, haal je kaart uit en veeg ze eens schoon, ... 

   Sluit de browser en probeer opnieuw in te loggen.

   Nog steeds dezelfde foutmelding?
   Dan zal je de eID viewer misschien moeten updaten.
   Ga hiervoor op www.eid.belgium.be en download zowel de Quickinstaller (groene knop) als de Viewer (witte knop).
   Open terug de eID viewer en valideer jouw certificaten.


   Nog steeds dezelfde foutmelding?
   Dan is jouw Anti-Virus mogelijks de oorzaak.
   Zorg dat je Teamviewer hebt en bel ons op, 09/243.10.20.

 • Vastgoed Congres